Επιστήμη της Ευτυχίας

Κέντρο Ψυχοθεραπείας Επιστήμη της Ευτυχίας

Επιστήμη της Ευτυχίας

Επιστήμη της Ευτυχίας

Όταν αναπολούμε τις σπουδές μας στην Επιστήμη της Ευτυχίας και στη θετική ψυχολογία , μας περιβάλει πάντα μία ζεστή αίσθηση. Αυτή την αίσθηση θέλουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας και γι΄αυτό τρέχουμε με μεγάλη χαρά αυτό το σεμινάριο.

Η  Επιστήμη της Ευτυχίας ασχολείται με την έρευνα γύρω από τους παράγοντες αυτούς που μας γεμίζουν ευφορία και συντελούν στο ευ ζην μας.

Έρχεται να απαντήσει στο μακροχρόνιο αντίπολο της έρευνας πάνω στις ψυχικές διαταραχές και στην ασθένεια. Φτάσαμε να γνωρίζουμε αρκετά στο γιατί και πως νοσούμε, αλλά αφήσαμε όλο το πεδίο της επίτευξης της ψυχικής υγείας ανέπαφο. Αυτή τη στροφή στην υγεία υποστηρίζουμε με πάθος και θέλουμε να μεταδώσουμε, έχοντας τη πεποίθηση ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δημιουργούν έναν ευτυχισμένο κόσμο.

Μερικά θεματικά πεδία που θα δουλευτούν είναι οι ιστορικές οπτικές της ευτυχίας, η αναγκαιότητα της επιστημηνοποίησης της, η δύναμη των κοινωνικών επαφών, η ευγένεια και η συμπόνια, η συνεργατικότητα και η συμφιλίωση, η συνειδητότητα, οι ευτυχείς νοητικές συνήθειες, η ευγνωμοσύνη και οι νέες πτυχές της ευτυχίας.

Η δομή του σεμιναριόυ χωρίζεται σε θεωρητικό και βιωματικό-πρακτικό μέρος, ενώ παράλληλα παρέχονται ασκήσεις ευτυχίας για το σπίτι. Το σεμινάριο αποτελείται από 16 ενότητες που μοιράζονται κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για διάβασμα. Απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί σπουδές σε πεδία ψυχικής υγείας. Μόνο ανάληψη ευθύνης και διάθεση για μάθηση!

 

Systemic Education

Κέντρο Ψυχοθεραπείας κι Εκπαίδευσης

Comments for this post are closed.

Πότε τελειώνει η ψυχοθεραπεία;

  Μια συχνή και ευφάνταστη ερώτηση που καλούμαστενα απαντήσουμε …

Λαχτάρες

η άσκηση με τις λαχτάρες

Να σας πω ένα μυστικό. Κάθε άσκηση που βάζω κάθε χρόνο, περνά μέσα από …

το κρυφτό είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι

Το κρυφτό είναι το αγαπημένο μου παιχνίδι.

Η άσκηση αυτή είναι αλλόκοτη. Είναι αλλόκοτη γιατί σαν ιδέα στροβιλίζει …