Επιστήμη της Ευτυχίας

Κέντρο Ψυχοθεραπείας Επιστήμη της Ευτυχίας

Επιστήμη της Ευτυχίας

Επιστήμη της Ευτυχίας

Όταν αναπολούμε τις σπουδές μας στην Επιστήμη της Ευτυχίας και στη θετική ψυχολογία , μας περιβάλει πάντα μία ζεστή αίσθηση. Αυτή την αίσθηση θέλουμε να μοιραζόμαστε μαζί σας και γι΄αυτό τρέχουμε με μεγάλη χαρά αυτό το σεμινάριο.

Η  Επιστήμη της Ευτυχίας ασχολείται με την έρευνα γύρω από τους παράγοντες αυτούς που μας γεμίζουν ευφορία και συντελούν στο ευ ζην μας.

Έρχεται να απαντήσει στο μακροχρόνιο αντίπολο της έρευνας πάνω στις ψυχικές διαταραχές και στην ασθένεια. Φτάσαμε να γνωρίζουμε αρκετά στο γιατί και πως νοσούμε, αλλά αφήσαμε όλο το πεδίο της επίτευξης της ψυχικής υγείας ανέπαφο. Αυτή τη στροφή στην υγεία υποστηρίζουμε με πάθος και θέλουμε να μεταδώσουμε, έχοντας τη πεποίθηση ότι οι ευτυχισμένοι άνθρωποι δημιουργούν έναν ευτυχισμένο κόσμο.

Μερικά θεματικά πεδία που θα δουλευτούν είναι οι ιστορικές οπτικές της ευτυχίας, η αναγκαιότητα της επιστημηνοποίησης της, η δύναμη των κοινωνικών επαφών, η ευγένεια και η συμπόνια, η συνεργατικότητα και η συμφιλίωση, η συνειδητότητα, οι ευτυχείς νοητικές συνήθειες, η ευγνωμοσύνη και οι νέες πτυχές της ευτυχίας.

Η δομή του σεμιναριόυ χωρίζεται σε θεωρητικό και βιωματικό-πρακτικό μέρος, ενώ παράλληλα παρέχονται ασκήσεις ευτυχίας για το σπίτι. Το σεμινάριο αποτελείται από 16 ενότητες που μοιράζονται κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος για διάβασμα. Απευθύνεται σε όλους και δεν απαιτεί σπουδές σε πεδία ψυχικής υγείας. Μόνο ανάληψη ευθύνης και διάθεση για μάθηση!

 

Systemic Education

Κέντρο Ψυχοθεραπείας κι Εκπαίδευσης

Comments for this post are closed.
ψυχοθεραπεία

Γιατί αρρωσταίνουν οι θεραπευτές; Μια απόπειρα υπόθεσης.

Ασκώ το επάγγελμα του ψυχολόγου 20 χρόνια. Έχω δει χιλιάδες ανθρώπους, …

θύμα - θύτης

Θύμα – Θύτης. Ένα και το αυτό.

Ασχολούμαι εμμονικά σχεδόν, εδώ και χρόνια με τους ρόλους στις δυσλειτουργικές …

η θλίψη ως θεραπεία

Η θλίψη ως θεραπεία

Όσο περισσότερη πείρα αποκτώ στο να βλέπω και να «θεραπεύω» ανθρώπους, …